Sälj inte våra hem! Stoppa privatiseringen av allmännyttan!

15 augusti, 2011

Svenska Bostäders styrelse har tagit beslut om att sälja ut 1052 lägenheter i Bredäng och Kärrtorp till det privata fastighetsbolaget Primula Byggnads AB. I affären ingår att Svenska Bostäder som delbetalning tar över två fastigheter i Hammarby Sjöstad med 122 lägenheter. Affären måste godkännas av Stockholms kommunfullmäktige den 5 september innan den går igenom.

I Kärrtorp och Bredäng har ett nätverk av hyresgäster bildats som vill stoppa utförsäljningen av allmännyttiga lägenheter. Nätverket tror, tvärtemot Joakim Larsson, att det finns en majoritet för att behålla allmännyttan. Därför gör man nu en namninsamling på bred front hos allmänheten.

Nätverket håller protestmöte på Bredängsskolan måndag 15 augusti kl 18.00 och på biograf Reflexen i Kärrtorp tisdag 16 augusti kl 18.00. Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm medverkar.

– Svenska Bostäder försöker rättfärdiga bytesaffären, genom att säga att man säljer ut allmännyttiga bostäder där det är gott om dem och köper där de är bristvara. Men att byta 1052 lägenheter mot 122 är svårt att se som något annat än exempel på sanslöst dålig matematik, säger Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm.

Protestera mot utförsäljningarna i Bredäng och Kärrtorp! Protestera mot utförsäljningen av allmännyttan! Beslut tas i kommunfullmäktige 5 september – tiden är knapp! Skriv under på http://namninsamling.se/in​dex.php?sida=2&nid=5744