Demonstration och debatt: Stoppa utförsäljningarna av allmännyttan!

18 april, 2012

Måndag 23 april demonstrerar vi mot utförsäljningen av utförsäljningar i Stockholms stads allmännytta.Vi möts utanför Stockholms Stadshus kl 17.30. Vi anordnar också en debatt om utförsäljningarna med ansvariga politiker söndagen den 22 april. 

Sedan 2000 har drygt 40 000 lägenheter i Stockholms allmännyttiga bostadsbolag (Svenska bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem) sålts ut. Det är en historisk nedmontering och förändring av ett bostadsbestånd som har byggts upp under mycket lång tid. Under våren kommer Stockholms stads kommunfullmäktige fatta beslut om försäljning av 2 800 bostäder i samtliga bolag.

Utvecklingen riskerar att fortsätta. I samband med kommunfullmäktige den 23 april samlas vi för att demonstrera mot den aktuella försäljningen och för att bevara allmännyttan.

Allmännyttan och hyresrätten är av stor vikt för Stockholm och Sveriges tillväxt och utveckling. Hyresgästföreningen region Stockholm anser att det är viktigt att utveckla och bevara en stark allmännytta. Det bidrar inte politikerna i Stadshuset till när de vill rea ut kommuninnevånarnas gemensamma tillgångar.

Kom till Stockholms stadshus på måndag kl 17.30 och demonstrera mot utförsäljningarna av allmännyttan!

Inför demonstrationen anordnas en debatt med representanter från ansvariga partier i Stockholm. Debatten hålls i Nya Rågsveds Folkets Hus kl 14-16 söndagen den 22 april. Deltagare är bland andra Joakim Larsson (M) och Ann-Margarethe Livh (V). Debatten modereras av Cissi Wallin.