Motsägelsefullt utspel från Fastighetsägarna

3 oktober, 2012

Fastighetsägarna Stockholm presenterar idag sitt yrkande inför förhandlingarna om 2013 års hyror. Yrkandet ligger på mellan 2,3 och 4,2 procent, beroende på läge.

– Det är motsägelsefullt att Fastighetsägarna ena dagen säger upp avtalet om om hyressättningsavgiften som är en förutsättning för kollektiva förhandlingar. Och nästa dag presenterar de ett bud som underlag för just kollektiva hyresförhandlingar, säger Terje Gunnarson, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm.

– En annan motsägelse är att Fastighetsägarna påstår att de vill att hyressättningen ska ta hänsyn till läge, standard och förvaltningskvalitet. Trots detta utgår deras yrkande enbart från lägesfaktorn. Sedan länge finns det redan skillnader i hyressättningen som baseras på det geografiska läget. Nu är det hög tid att se på den standard och den service som hyresgästerna vill ha!

– Nu när vi har fått yrkandet från Fastighetsägarna kommer våra förhandlingsdelegationer att inleda sitt arbete med hyresgästernas bästa i åtanke. Från Hyresgästföreningens sida kommer vi som vanligt att ta vårt ansvar i förhandlingsarbetet, vi vill gärna se att Fastighetsägarna också gör det, säger Terje Gunnarson, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm.