Prat om bostad – politikergrillning om ungas boende

1 oktober, 2012

Prat om bostad går av stapeln tisdagen den 2 oktober mellan 19 och 21 på Restaurang Landet (övervåningen), T-bana Telefonplan. Vi öppnar dörrarna kl 18 för de som vill komma dit och mingla innan. Prat om bostad är denna gång en politikergrillning om ungas boende.

Bakgrund
Prat om bostad är Hyresgästföreningen region Stockholms debattserie som riktar sig till en yngre publik. Vi har tidigare diskuterat Slussenfrågan och andrahandsmarknaden. För ett år sedan anordnades det första Prat om bostad om ungas boendesituation. Då detta är ett ständigt aktuellt tema gör vi det nu igen. Den här gången med fokus på att det är halvtid till nästa val.

Inför valet 2010 snurrade löfteskarusellen i Stockholm snabbt. Partierna i Stadshuset tävlade om att lova flest bostäder till stockholmarna. Nu är det halvtid till valet 2014 och vi kan se att löftena inte stämmer överens med verkligheten. Tyvärr verkar situationen för stadens unga och studenter inte ha förbättrats utan snarare förvärrats.

Under Prat om bostad grillar vi under avslappnade former de ansvariga politikerna i Stockholms stadshus om vad de har gjort och tänker göra för att unga och studenter ska få bostäder i Stockholm.

Deltagare:
Joakim Larsson (M)
Daniel Forslund (FP)
Christer Mellstrand (C)
Tomas Rudin (S)
Ann-Margarethe Livh (V)
Jakop Dalunde (MP)

Jury/expertpanel:
Lina Glans – jagvillhabostad
Martin Sahlin – SSCO
Clara Lindblom – Hyresgästföreningen

Moderator:
Cissi Wallin

Eventet på facebook