Premiär för bostadspolitiskt café i Väsby

28 april, 2014
Eddie Carlsson, hyresgästföreningen Upplands Väsby, i samtal med Johan Thidell (S), byggnadsnämnden Upplands Väsby.

Eddie Carlsson, hyresgästföreningen Upplands Väsby, i samtal med Johan Thidell (S), Väsbyhem, Upplands Väsby.

 

I söndags hade det bostadspolitiska caféet premiär i Väsby. I strålande solsken ställdes caféet upp utanför den mobila lägenheten, den fullt utrustad enrumslägenhet som Hyresgästföreningen tagit fram för att rikta strålkastarna mot bostadsbristen, som var på besök i Väsby.  Förbipasserande stannade till för en kopp kaffe, som de fick i gröna koppar med budskapet ”För ett hållbart samhälle – bygg fler hyresrätter”. Vykorten med hyreshus som barn och vuxna själva kan klippa ut och bygga ihop hade en rykande åtgång.
Till klockan 11 var de lokala politikerna inbjudna att prata bostadspolitik med Hyresgästföreningen och allmänheten, och då dök representanter från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna och Vänsterpartiet upp. Väsbyföreningen delade med sig av sitt bostadspolitiska program och fick svar på vad politikerna ville göra för att minska bostadsbristen för unga och andra frågor om bland annat upprustning, situationen för äldre och hur man ställer sig till Väsby sjöstad. Nästa aktivitet i Väsby är planerad till 14 juni.

Vykorten - populära för barn.

Vykorten – populära för barn.

 

kommunalrådet Per-Erik Kanström (M), Anitha Hector (M), ordförande för byggnadsnämnden i mitten, i diskussion med Hyresgästföreningen och till höger, Lennart Olsen, MP.

Kommunalrådet Per-Erik Kanström (M) och Anitha Hector (M), ordförande för byggnadsnämnden i mitten, i diskussion med Hyresgästföreningen och till höger, Lennart Olsen, ordförande i Miljöpartiet i Upplands Väsby.

Bostadspolitiskt café.

Bostadspolitiskt café.

Bostadspolitiskt café.

Bostadspolitiskt café.