JM: Det finns för mycket hyresrätter

27 november, 2014

Igår den 26 november arrangerade Bofrämjandet sitt höstseminarium med Hans Lind, professor KTH som moderator, på Roslagstullsbacken i Stockholm. Bofrämjandet är en intressegrupp där bl.a. NCC, Peab och Skanska är medlemsföretag. Hyresgästföreningen region Stockholm bevakade seminariet.

Anders Lago, styrelseordförande HSB, menade bl.a. att boendet är mer en generationsfråga än en klassfråga. Annika Winsth, chefekonom Nordea, pratade bl.a. om att Sverige inte är i kris; vår BNP-tillväxt är högre vid jämförelse med andra länder. Men vi har ett lågt bostadsbyggande. Johan Skoglund, VD och koncernchef JM, menade bl.a. att det finns för mycket hyresrätter. Anette Scheibe Lorentzi, stadsbyggnadsdirektör Stockholms stad, redogjorde bl.a. för bostadsbyggandet i Stockholm de kommande åren.

Det är anmärkningsvärt att JM menar att det finns för mycket hyresrätter. Förhoppningsvis är de ensamma om denna åsikt i den bostadspolitiska debatten.