Kortare kötid men högre hyra

17 april, 2015

De flesta vet att kötiderna för att få ett förstahandskontrakt till en hyresrätt i Stockholm är väldigt långa. Nu har lokaltidningen Mitt i Stockholm räknat ut var den kortaste kötiden finns. Resultatet visar att Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen har kortast kötid, 5,8 år. Men smakar det så kostar det. De flesta lägenheterna i området är nyproducerade, vilket gör att snitthyran är väldigt hög. För en trea på 77 kvm får man betala över 14 000 kronor i månaden. Vissa större lägenheter kostar ännu mer, och kan ha en månadshyra på över 22 000 kronor. Bostadsborgarrådet Ann-Margareth Livh (V) menar att hyrorna i Norra Djurgårdsstaden är alldeles för höga. Det går att bygga nya billiga lägenheter menar Livh, även i innerstan, och hänvisar till Sabos kombohus.

Tryck här för att läsa mer.