Två glädjande besked på två dagar

26 augusti, 2015

Igår fattade den styrande majoriteten i Stockholms stad att 5 000 nya hyresrätter med rimliga hyror ska byggas fram till 2020. Som tidigare inlägg tog upp blir det också en satsning på upprustning av miljonprogrammets fastigheter.

Att Stockholm nu satsar på hyresrätter är något Hyresgästföreningen region Stockholm har arbetat länge för. Att majoriteten dessutom har beslutat att dessa lägenheter ska ha en rimlig hyra är något som behövs eftersom nyproduktionshyror ofta är höga.

Regeringens satsning på en upprustning av miljonprogrammet visar att Hyresgästföreningens arbete med frågan har gett resultat. De flesta miljonprogrammen måste renoveras så att de blir energieffektiva och miljöanpassade, men samtidigt måste denna förnyelse ske på ett ekonomiskt rimligt sätt. Särskilt glädjande är regeringens villkor om att hyrorna efter renoveringen inte får leda till att hyresgästerna tvingas flytta.

Klicka nedan för mer information:

http://www.dagensarena.se/opinion/ann-margarethe-livh-v-nu-borjar-vi-bygga-stockholmshusen/

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljardsatsning-pa-rustning-av-miljonprogrammen