Bostadsbristen påverkar hyrorna för andrahandsboende

15 december, 2015

Bostadsbristen i Stockholms län har länge beskrivits som akut. Idag rapporterar DN om hur bristen på bostäder direkt påverkar både studenter och företag som vill flytta till regionen. En annan indikator på hur bostadsbristen påverkar Stockholms län är hur andrahandshyrorna fortsätter att stiga. I snitt så kostar en etta på 30 kvadratmeter i Stockholms stad 8 220 kronor i månaden, och en tvåa på 55 kvadratmeter i snitt 12 086 kronor månaden. Dyrast är andrahandshyrorna i innerstaden, där en etta i snitt har en månadshyra på 9 421 kronor. Andrahandshyrorna uppges ha ökat efter lagändringen som skedde den första februari 2013. Lagändringen innebar att den som hyr ut sin bostadsrätt i andrahand fick rätt att ta ut en mycket högre hyra än vad som gällde innan, en kostnadsbaserad hyra.

Läs mer här!