Nya hyresrätter blev bostadsrätter i Huddinge

22 september, 2016

Det var tänkt och planerat som hyresrätter, men blev istället bostadsrätter.

Det som skulle bli 130 nya hyresrätter i Solhagaparken i Masmo blir nu istället bostadsrätter. Enligt kommunalrådet Malin Danielsson (L) beror det på att kostnaderna för att bygga hyresrätterna är för stora sett till inkomsterna. Danielsson menar att marknaden för bostadsrätter ser gynnsam ut i området. Samtidigt så hoppas kommunalrådet att kommunen kan få tillbaka pengarna man har lagt på att utveckla detaljplanen för området.

Även i Visättra där byggbolaget SHH vann en markanvisningstävling med 150 nya ungdomsbostäder kan boendeformen ändras. Enligt en kalkyl från byggbolaget så visar det sig nu vara för dyrt att bygga hyresrätter. Istället vill företaget uppföra bostadsrätter. Något som kommunen förstår, enligt Malin Danielsson (L) så blir månadskostnaden lägre.

Oppositionsrådet Marica Lindblad (MP) är mycket kritiskt till hur kommunen förhandlar med byggherrar och ger följande kommentar till tidningen Södra Sidan:

”Det är så klart svårt att ifrågasätta kalkylerna. Men den här byggherren har ändå tävlat mot andra bolag att få bygga hyresrätter. De två senaste mandatperioderna har kommunen sålt 1 500 hyresrätter. Under motsvarande period byggdes bara sju nya hyresbostäder. När Huddinge äntligen kommit igång och börjat planera för hyresrätter påstår man plötsligt att vi bygger för mycket hyresrätter. Jag får inte ihop det.”

Läs mer om nyheten på Södra Sidans hemsida genom att klicka här! 

Vi på Hyresgästföreningen vill att det byggs fler hyresrätter till rimliga hyror. Hjälp oss göra detta möjligt. Var med och påverka, klicka här!