70 000 nya hyresrätter till 2030

6 oktober, 2016

Nyligen presenterade Stockholms stad en ny byggeneral efter att Thorleif Falk slutat och blivit ny stadsarkitekt. Den nya generalen heter Jonas Claeson och har en bakgrund som planeringsarkitekt.

Det är en viktig och stor utmaning som väntar Claeson på det nya jobbet. 140 000 nya bostäder ska stå klara år 2030, med målet om hälften hyresrätter. Och år 2020 beräknar man vara klar med 40 000 av bostäderna som planeras.

Just hyresrätterna pratar Claeson mer om när han intervjuas av SVT, då många av dagens nybyggda bostäderna har höga hyror: ”Stadens politiska mål när det gäller nyproduktion är att hälften av lägenheterna ska vara hyresrätter. Dessutom har vi flera utvecklingsprojekt där vi strävar mot att få mer rimliga hyror. Ett exempel på det är de så kallade Stockholmshusen som redan har börjat produceras.”

Läs mer om nyheten och Claeson på svt.se 

Tycker du att byggs för lite hyresrätter? Var med och påverka, klicka här!

Bostadsbyggande i Fruängen i Stockholm

Bostadsbygge i Fruängen, Stockholm