Skyskrapa med hyresrätter till Skärholmen

6 december, 2016

Ett 18 våningar högt bostadshus med 100 hyresrätter ska byggas i Skärholmen. Det är det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem som ligger bakom bygget, i planerna ingår även att flytta bolagets nuvarande kontor till den kommande byggnaden.

Även andra verksamheter inom kultur- och föreningssektorn kan komma att få plats i det nya hyreshuset. Det kommande bygget är en del av projektet fokus Skärholmen som ska ge 4000 nya bostäder i området. Bygget beräknas vara klart 2020-2021. Först var det tänkt som ett 24 våningar högt hus, men blir istället 18 våningar högt efter luftfartsverkets avslag.

Stockholm har idag en stor bostadsbrist vilket skadar hela regionen, många människor har inte råd att bo eller leva här. Projektet i Skärholmen är ett steg i en positivt riktning, men det måste byggas fler hyresrätter med rimliga hyror. Hjälp till att påverka beslutsfattarna, klicka här!

Läs mer om nyheten på stockholmdirekt.se 

Bostadsbygge i Stockholm