Rum för alla – för allas lika rättigheter

pride-2016-bild1

Nu äger en av sommarens höjdpunkter rum: den lika viktiga som roliga festivalen Stockholm Pride. Hyresgästföreningen region Stockholm vill samla så många som möjligt av Hyresgästföreningens sympatisörer under vår banderoll i paraden – kom och delta med oss! Vi tågar för allas lika rättigheter och visar att vi är en modern folkrörelse där alla får rum. Vi är redo att betyda mer för fler.

Vårt budskap under årets Pride är: Rum för alla – för allas lika rättigheter,  vi är redo att betyda mer för fler. Vi tågar för allas lika rättigheter och ett Stockholm där alla människor, oavsett sexuell läggning eller identitet, ursprung, ålder eller funktionshinder har samma möjligheter. Vi tågar för ett Stockholm där människor med olika bakgrund och erfarenheter kan mötas och berika varandras liv, ett Stockholm där det byggs fler bostäder, framför allt hyresrätter, som alla kan efterfråga. Alla får rum!

pride-2016-bild-2

Praktisk information – Prideparaden

Paraden tågar genom Stockholms stad och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet, samt en demonstration för allas rätt att älska den man vill. Paraden drar närmare 45 000 deltagare, 200 ekipage och fordon samt beskådas av närmare 450 000 människor på Stockholms gator och torg. Paraden äger rum lördag 5 augusti och går från Norr Mälarstrand till Östermalms IP.

Via denna länk finns karta, program och deltagarlista till 2017 års Prideparad. Hyresgästföreningen region Stockholm har plats nummer (inte klart vilket nummer) av drygt 200 ekipage.

Vi kommer att finnas på plats på Norr Mälarstrand från kl 11.00. Tåget börjar röra på sig runt klockan 13.00. Du som kommer och deltar får gärna välja att klä dig antingen enligt färgerna på vår Pridelogga: ljusblått eller i regnbågsfärger, eller enligt temat GLAMOUR eller kom som du är. Vill man bli glittersminkad är det bra att komma vid 12-tiden.
Närmare besked om var vi står, kommer på vår Facebooksida lördag efter klockan 11.00.

Det är bra att ta på sig bekväma skor och gärna en vattenflaska. Det kommer att finnas toaletter uppställda i startområdet men inga utmed paradvägen.

Praktisk information – Pride Park

Regionen deltar även med ett tält i Pride Park. I tältet kommer vi att informera om vår organisation och hur vi arbetar med lokalverksamhet ute i alla områden. Du kan också få veta mer om hur du kan engagera dig hos oss. I tältet finns förtroendevalda från olika delar av regionen, samt representanter från kontorets olika enheter. Är du där, är du varmt välkommen förbi!

Med vänliga hälsningar

 Arbetsgruppen för Pride 2017:

Ulf Wester
Matthias Hörig
Terese Lindhult
Rita Lundin
Gunvor Åkerblom
Ajla Hadzijahic Alic
Katja Runestam Prinzell