Glöd, kamp och allsång

26 september, 2011

Runt 200 hyresgäster och några supporters samlades ikväll utanför Stockholms Stadshus. Det hela började med att Joakim Larsson kom ut från Stadshuset för att ta emot över 4 000 namnteckningar och det slutade med allsång, glöd och kampanda.

Peggy Jönsson, boende i Kärrtorp och aktiv i Nätverket Kärrtorp och Bredäng, läste upp ett brev som hennes granne Hjördis Einarsson, 83, skickat till Joakim Larsson. Det var ett fint och rörande brev där hon bönade och bad om att hennes hem inte skulle säljas. Svaret hon fick var långt ifrån rörande och löd ungefär ”Tack för dina synpunkter mvh JL”.

Flera oppositionspolitiker passade på att komma ut och visa sitt stöd.
Ann-Margarethe Livh (V) som själv bor i en allmännyttig hyresrätt hade full förståelse för hyresgästernas upprörda känslor:
– Det är härligt att se er här! Det är inte första gången och ni måste komma tillbaka igen. Jag behöver ert stöd.

Tomas Rudin (S) kom också ut från det pågående fullmäktigemötet och var väldigt tydlig med vad han tyckte.
– Ni som bor i husen ska få chansen att vara med och påverka. Majoriteten borde lyssna på er. Om den här affären ändå blir av är det viktigt att ni får behålla er plats i interna bostadskön så att ni har chans att byta till en annan hyresrätt i allmännyttan.

Sedan blev det underhållning av Sanna Carlstedt och Johan Johansson som sjöng och spelade egna låtar. Skurkar i manschett och Mina drömmars stad hette några och till sist blev det allsång.

Se bilder på facebook.com/hyresgastforeningenregionstockholm