Fastighetsägarna vilse i sina egna tankar

1 december, 2011

Starka ord och svaga argument skriver Christer Jansson på Fastighetsägarnas blogg om Terje Gunnarsons replik i DN. Det är synd att Christer Janssons eget blogginlägg främst präglas av kränkande ord och inte innehåller några som helst hållbara argument.

Med en dåres envishet upprepar han sina falska påståenden om hyresnivåerna. Vi förstår inte var han har hittat sina siffror men, som alla vet, med statistik kan man ljuga hur mycket som helst.

En annan mer häpnadsväckande okunnighet visar Christer Jansson när han påstår att Hyresgästföreningen har haft makten över hyressättningen i regionen under decennier. Vi önskar att så vore fallet, för då hade den sett väldigt mycket bättre ut! Men att Christer Jansson, vd för Fastighetsägarna Stockholm, en organisation som är en självständig förhandlingspart försöker sig på att påstå att det är Hyresgästföreningen som sätter hyrorna är bara löjeväckande!

Men Christer Jansson låter sig inte hejdas. I nästa stund är han i färd med att ge Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, skulden för att Stockholms bostadsmarknad har kollapsat. Han nämner i sitt blogginlägg de många tusentals privata hyresrätter som har ombildats till bostadsrätter och i en tankevurpa som saknar motstycke hävdar han att det är Terje Gunnarsons ansvar, trots att de privata hyresrätterna ägs av medlemmarna i hans egen organisation!

Så för att klargöra så att även Christer Jansson begriper hur det fungerar: Om en medlem i den organisation du är vd för, vill ombilda sitt hus till bostadsrätter och på så vis få in mer pengar till sin egen plånbok, finns det ingenting Hyresgästföreningen kan göra åt detta. Omvänt: om medlemmen i din organisation inte vill ombilda, finns det ingenting Hyresgästföreningen kan göra. Det är inte i vår makt att ombilda fastigheter, det är däremot i dina medlemmars makt!

Och hur det än är med de stackars,maktlösa fastighetsägarna som Christer Jansson påstår sig värna om, så fortsätter de att bygga och förvalta hyresfastigheter. Tydligen är lönsamheten inte så dålig i alla fall.

Vi föreslår att Christer Jansson försöker sätta sig in i de frågor han vill debattera innan han nästa gång på ett så flagrant sätt visar sin totala okunnighet.