Strandade hyresförhandlingar med Akelius i Haninge

19 december, 2011

Hyresförhandlingarna mellan Akelius i Haninge och Hyresgästföreningen har strandat.

– Vi ligger alldeles för långt ifrån varandra i våra motbud, trots att vi har kommit överens med Akelius om att vi ska göra en bruksvärdesutredning under 2012, säger Astrid Öhman-Asp, förhandlingsledare Hyresgästföreningen region Stockholm.

Akelius hade ursprungligen yrkat mellan 3,6 och 6,9 procent i hyreshöjning. Under förhandlingarna har budet förändrats men Hyresgästföreningen anser inte att det hamnat på rätt nivå.

­– Förhandlingsdelegationen har lyssnat på de synpunkter som kommit in från hyresgästerna. Det har framgått att det finns stora brister i förvaltningsfrågor, exempelvis felanmälan. Detta gör att vi inte kan gå med på bolagets slutbud. För oss är hyresgästernas synpunkter vägledande, säger Astrid Öhman-Asp.