Sten Nordin (M) ser ut att svika löfte om bostäder

20 maj, 2014

För fyra år sedan lovade finansborgarrådet Sten Nordin (M) 4 100 nya student­bostäder. Det gav honom utmärkelsen ”Årets studentvän”. Hittills har 162 lägenheter blivit klara. SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation funderar på att ta tillbaka utmärkelsen och tycker att det är bedrövligt och ett stort svek mot Stockholms studenter att Moderaterna inte lyckats leverera mer än 162 permanenta bostäder. SSCO menar att Stockholms stad har kraftfulla verktyg; de kommunala bostads­bolagen har en mycket god ekonomi så staden kan kosta på sig några projekt med mindre god vinstmarginal. Sten Nordin (M) räknar dock inte bort tillfälliga studentlägenheter och menar att det inte finns något finansborgarråd som har gjort så mycket för studentbostäder som han.

Hyresgästföreningen region Stockholm ställer följande fråga till Sten Nordin (M): Kommer du att infria ditt löfte om 140 000 nya bostäder till år 2030 och stora investeringar i allmännyttan? 

http://www.dn.se/sthlm/facit-162-bostader-da-ryker-nordins-fina-utmarkelse/