Simon Safari: Bygg fler hyresrätter!

15 juni, 2015

Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, svarar på Fastighetsägarna Stockholms debattartikel på SVT Opinion:
”Fastighetsägarna pratar om oss hyresgäster som ”kunder”, och försöker ge sken av att bostaden är en vara som vilken annan vara som helst. Men där har de fel. Bostaden är en social rättighet och hyresgästen bor i sitt hem, vilket är något helt annat än att konsumera en vara. Det är cyniskt att påstå att bostaden är en vara med ett pris som ska regleras av efterfrågan när det i själva verket handlar om ett lagstadgat hyressättningssystem som ger båda parter likvärdiga villkor i förhandlingarna. Vi frågar oss hur Fastighetsägarna egentligen tar ansvar för sitt uppdrag som förhandlingspart, när organisationen samtidigt arbetar för att avskaffa nuvarande hyressättningssystem? Det är ett ohållbart agerande.”

Länk till hela artikeln