26 år i bostadskö

27 oktober, 2015

lokaltidningen Mitt I rapporterar om att kötiderna för att få en hyresrätt har ökat kraftigt under flera år för många områden i Stockholms län. En familj som nyligen fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet med fyra rum och kök i populära Hammarbyhöjden stod i bostadskö i 26 år. Kötiden för att få en lägenhet i Hammarbyhöjden har ökat med sju år sedan 2006 uppger bostadsförmedlingen, och i snitt är det 603 sökande på varje lägenhet i området. I de södra delarna av länet hos Botkyrkabyggen, så har kötiden för en lägenhet med ett rum och kök ökat tretton gånger på tio år. 2005 var det 72 personer som ställde sig i kö för att få hyra ett rum och kök, 2015 är den siffran hittills hela 964. Alltså har antalet sökande ökat med 1 238,9 procent. I snitt är kötiden hos Botkyrkabyggen 7-8 år.

 

Källor: Mitt I SÖDERORT HAMMARBY-SKARPNÄCK, Mitt I BOTKYRKA/SALEM