NCC ska rusta upp miljonprogrammen i Fittja

19 maj, 2016

Nu står det klart vilka som ska rusta upp Botkyrkabyggens 1300 miljonprogramslägenheter i Fittja. Det är byggföretaget NCC som har fått order att tillsammans med Botkyrkabyggen bygga om bostadsområdena till en summa av en miljard kronor. NCC säger i ett pressmeddelande att de kommer jobba med något som de kallar för ”hållbar renovering”, där en viktig del är att involvera de boende i processen.

Henrik Landelius, chef för NCC building i Sverige, kommenterar vad hållbar renovering innebär för företaget: ”Det betyder att vi jobbar med delaktighet för att skapa socialt och miljömässigt hållbara boendemiljöer med stor hänsyn till de ekonomiska ramarna för de som bor i området”. 

Botkyrkabyggens VD Ulf Nyqvist uttalar sig om samarbetet på Botkyrkabyggens hemsida: ”Det känns väldigt bra att vi kan göra de här stora renoveringarna tillsammans med NCC som vi arbetat så bra med på Krögarvägen 2. Vi vill behålla våra hyresgäster, därför är det viktigt för oss att renoveringen sker på deras villkor”

Totalt ska arbetet enligt ramavtalet ta 6-8 år att slutföra.

Läs mer här!