”Bygga bostäder som människor har råd med”

20 september, 2016

Nyligen blev Stockholm utsedd till världens tredje mest hållbara stad av världsomfattande konsultfirman Arcadis. På första respektive andra plats kom Zürich och Singapore.

I bedömningen har juryn vägt in olika hållbarhetsaspekter. Stockholm kommer i topp tre när det handlar om miljöfrågor och grön hållbarhet. Staden kniper även tiondeplatsen när det handlar ekonomisk hållbarhet som berör frågor som transport och affärsmöjligheter. När det kommer till social hållbarhet, med frågor som löneskillnader, hälsa och utbildningsnivå är Stockholm sämre, här kommer staden först på 14:e plats.

Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm kommenterar utmärkelsen i Dagens Nyheter: ”Det är jättemaffigt, kul att det finns ett fokus på vad vi gör inom miljöområdet, men vi får inte tappa fart och måste hela tiden jobba på även på miljöområdet”

När det kommer till social hållbarhet har staden mycket kvar att jobba på menar Karin Wanngård: ”Det såg jag från dag ett, Stockholm håller inte ihop, vi måste bli mycket bättre på att bygga ett Stockholm för alla. En stor nyckel är att bygga bostäder som människor har råd med, men även satsa på skola och förskola och ta ansvar för att motverka även gängkriminalitet i stadsdelarna. Vi kan bli mycket bättre. Man uppnår inte en jämlik stad på fyra år, men målet är att bättra siffrorna inom två mandatperioder.”

Läs mer om utmärkelsen i Dagens Nyheter genom att klicka här! 

Hyresgästförening region Stockholms ordförande Simon Safari och Karin Wanngård (S)

Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Simon Safari och Karin Wanngård (S)