Över 1000 nya hem vid Telefonplan

28 oktober, 2016

Ericssons gamla huvudkontor vid Telefonplan ska bli levande igen efter att företaget lämnat för Kista för tre år sedan. Flera nya hus från två våningar upp till tretton ska uppföras, samt flera butiker. Själva huvudkontoret kommer göras om till 350 nya bostäder. Men samtidigt som mycket rivs vill Stockholms stad bevara kulturhistoriska värden i området, bland annat den stora tegelbyggnad som området gjort sig känt för. Utanför kvarteret kommer ett nytt torg samt en ny park och livsmedelshall skapas.

Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert från Socialdemokraterna är mycket positivt till planerna när han intervjuas av Dagens Nyheter:

Det vi ser vid Telefonplan och på flera andra platser är att innerstaden växer utanför tullarna. Det vi pratat om i säkert tjugo år börjar bli verklighet med tät stad med mycket stadsliv även utanför innerstaden. Det är en mycket positiv utveckling”

Läs mer på dn.se 

Vill du se att byggs fler hyresrätter till rimliga hyror? Var med och påverka, klicka här!