”Den största tryggheten vi har är vårt hem, låt alla få känna den tryggheten!”

10 mars, 2014

”Den största tryggheten vi har är vårt hem, låt alla få känna den tryggheten!” Så skriver Caroline i ett brev till politiker i Stockholms stad på flerhem.nu.

brev

 

Bostadsbristen i Stockholmregionen är akut. Idag saknas den 122 000 bostäder enligt Stockholms handelskammare. För att det ska byggas mer måste krävs politiska beslut. På Hyresgästföreningens hemsida flerhem.nu kan du skriva brev till dina politiker. Du kan antingen välja ett förhandskrivit brev eller skriva ditt eget. Många har valt att skriva egna brev för att berätta om just sin syn på bostadsmarknaden och bristen på hyresrätter. 2767 brev har kommit in till politiker runt om i hela Sverige. De allra flesta har gått till politiker i Stockholmsregionen.

Mira Dianoff är en av dem som skrivit brev och beskrivit stressen och otryggheten på andrahandsmarknaden. ”Bara den som inte har en fast plats, den som hela tiden letar efter lägenhet, vet ur den där stressen känns. Hur det tär på en att vara osäker på hur länge man får bo i andra hand, när måste man flytta, får man en lägenhet!” Det är många som beskriver otryggheten med att inte ha en fast bostad. För Sofie Rosell ledde det till att hon flyttade från jobbet i Solna. Hon skriver i sitt brev ”Efter tre år av otrygga boenden och skyhöga andrahandshyror flyttar jag tillbaka till Dalarna. I sjuksköterskebristens Sverige så förlorar Stockholm därmed ännu en kompetent sjuksköterska som var villig att leva och verka här. Är det inte dags att börja bygga fler bostäder nu?” Hur bostadsbristen påverkar  välfärdssektorn möjlighet att rekrytera är ett intressant perspektiv som  Hyresgästföreningen arrangerar ett frukostseminarium om den 17 mars.

Vill du vara med och påverka att det byggs fler bostäder? Gå in på flerhem.nu och berätta varför bostadsfrågan är viktig för dig och efterfråga fler hem. Ju fler vi är som hörs, desto större press sätter vi på politikerna att faktiskt börja bygga.